Tack, älskade vän!

2013-08-19, klockan 20:23:54

Ny vecka, nya äventyr! God måndag kära du som läser detta, hoppas din start på veckan varit den bästa!
Idag hade jag endast en lektion i skolan, så det kändes lite dumt att först dra sig enda till skolan, sitta på skolbänken 45 minuter, och trampa på min rosa cykel hem igen.
Förutom en medelmåttlig tyskalektion fick jag en överrasking i skolan - något som lyste upp min annars så gråa dag! Min vän, Sandra, som tidigare själv varit till Frankrike som utbyteselev, gav mig ett mjukt paket insväpat i ett blått presentpapper och matchande snöre. Mitt huvud stod tomt on tankar om vad detta paket kunde innehålla. Så nyfiken som jag var kunde jag inte vänta en sekund längre, och jag slet upp Sandras så fint paketerade present. Min första känsla som jag upplevde då jag öppnade paketet var chock! "Vad är dethär?!" frågade jag henne och undrade över vad detta var. Hon förklarade dock hela historian och idén bakom presenten, och inom kort var det klart för mig varför jag hade fått vad jag hade fått.
Den origionella tanken med denna present är att då man är ledsen, arg, eller annars bara på dåligt humör så kan man skriva om det på en lapp och sätta in i munnen på denna mjukis. Sandra hade dock gjort en twist på detta. Som en erfaren utbyteselev viste hon att jag under mitt utbyte i något skede skulle krocka på hemlängtan och eller sorg av något slag, så istället hade hon själv skrivit in över förtio lappar med saker som skulle få mig på bättre humör (kan inte berätta exaktare för att jag har inte lov att kolla på lapparna innan jag far). Hur kreativt som helst ju! Som tack gav jag henne en storstor bamsekram och tackade henne miljontals gånger.
 

Fredagsmys

2013-08-16, klockan 23:54:08

Efter skolan spenderade jag eftermiddagen/kvällen tillsammans med Emmi. Vi kollade 1½ film tillsammans med både chips, choklad, läsk och godis. Hade planerat att ta det hälsosamt innan mitt utbytesår, men dit for denna plan då jag inte kunde motstå alla godheter som frestade mig!
Nu, ensam hemma mitt i natten, ska jag ensamheten till ära äta en avokado och så småningom börja ta mig till sängen för att sova....
Bild på min älskade, härliga, kära bästa vän! 

Begravning

2013-08-15, klockan 15:05:40

Har under de senaste några åren samlat på Jedward-planscher som jag sedan lagt upp i mitt rum. Här för ett tag sedan sade dock min mamma att jag innan mitt utbyte borde ta ner planscherna för att de "inte ser så snyggt ut". Jag erkänner själv att min Jedward fanhood har långsamt börjat ta slut, och idag lyssnar jag ju nästan knappt på dem. Å andra sidan känner jag att Jedward är en viktig del av mig, för att John och Edward lyste upp mitt liv för över två år, och man kan väl säga att de även bidrog till en hudan person jag är idag.
Idag då jag var ensam hemma och sysslolös gjorde jag det en gång för alla. Ju snabbare jag gör det, destu snabbare är det över. Efter en tiotal minuter var min dörr och skåp lika vita och bleka som för tre år sedan. Känns sorgligt att säga adjö till Jedward och begrava dem i mina lådor, men jag visste att jag skulle vara tvungen att göra det i något skede, så nu är det över. Har ännu sååååå mycket som jag borde få gjort innan mitt utbyte som närmar sig dag för dag, och ärligt talat så börjar nerverna långsamt tränga ut ur öronen på mig...
På klädskåpets insida finns ännu fler posters, men de slapp tyvärr inte på bild

Skolstart

2013-08-14, klockan 21:24:45

Sommarlovet tog slut så hastigt att man knappt märkte att den hann börja! Nu är den första dagen officiellt slut, och måste säga att mina två veckor som jag spenderar i skolan innan mitt utbyte kommer att vara ganska så enformiga. Jag borde ju inte egentligen vara i skolan över huvudtaget, men mamma övertalade mig om att fara till skolan på endast tyskalektioner som en slutspurt innan jag far. Först var jag mycket skeptisk mot saken, mycket hellre skulle jag ju ha haft två veckor längre sommarlov än extra skola, men efter idag har min insats till saken blivit motsatt. Vi har nu en ny lärare i tyska, Sara, som jag faktist gillar! Okej, hon har haft mig 3 lektioner än så länge, men baserat på detta verkar hon trevlig och som en trevlig lärare. Därmed verkar det som mina kommade två veckor ser rätt så lysande ut, även om mycket nervösa inför mitt hela år i Österrike! Vem kan tänka sig att det är endast 17 dagar kvar till mitt utbyte idag?!
Gammal bild i återanvänding, förlåt mig, men har varit en upptagen tös på senaste tiderna. Lovar att satsa mera på närtiderna!
 

Sushi-kväll

2013-08-09, klockan 21:41:54

Efter att ha tjatat på mamma i evigheter om att en sushi-kväll är nödvändig innan mitt utbyte, lyckades jag äntligen vinna henne över, och ikväll hade vi sushi-party på fem kottar! Det var inte första gången jag och mamma tillsammans fixade ihop sushi, så med övning har vi lyckats bli rätt så bra (inte för att skryta). Det tog oss drygt tre timmar att laga och fixa allt inför ikväll, men det allt var uppätet inom under en timme. Har säkert någon gång nämnt det här på bloggen, men i så fall får jag upprepa det för att färska ert minne - sushi är min favorit mat i hela världen, och om jag skulle få välja skulle jag kunna leva på endast sushi som näring. Ah, det finns ju bara inget bättre! 
 

RSS 2.0