Skor, film och regn

2013-07-30, klockan 13:17:27

Var igår kväll med Matilda till Åbo! Huvudorsaken till detta var att vi inte har träffats på sjuttioelva år, och vi ville därmed göra något kul tillsammans. Jag tänkte därmed slå två flygor på en smäll och köpa mina vinröda coverceskor som jag dräglat över i evigheter, speciellt då bottnet på mina tidigare skor började så småningom lossna.
Efter en sväng i Subway for vi på bio! Vi kollade The Bling Ring, som var faktist bra! Okej, jag har aldrig gått ut ur en biosalong och tänkt "Hui vilken dålig film!", jag brukar ofta nog gilla filmerna jag kollar. Detta kan ju bero på att jag väljer mina filmer bra ("Skyfall", "Les Miserables", "Eat, Pray, Love", "The Bling Ring", "Fame"....)! Dessutom fick jag en pytteliten kändisförälskelse i Israel Broussard! Gulligare än 100 kattungar och ögon jag skulle kunna stirra på i åratal!
Oj, glömde jag också att nämna att det regnade helatiden! Kom hem helt blöt efter en lång cykelresa från busshållsplatsen till Matilda och därifrån hem. Men som tur hade mamma köpt hallon och vaniljkräm, och under täcket kollade jag Netflix och lyssnade på Ed Sheeran hela kvällen! Myspys.
 

Sista sommarjobbsdagen avklarad!

2013-07-27, klockan 16:42:13

Nu då arbetet i Kårkulla är avklarat får jag lov att hitta på något nytt att pyssla med under mina långa dagar. Städa borde man ju också, fast det här med att cruisa med penny boarden och att fotografera känns mycket mera lockande. Men nu får jag i alla fall sova länge om mornarna! Ta en titt och njut av ett av mina mästarverk som kom till under min lördag!
 

Namnsdagen till ära

2013-07-22, klockan 16:18:58

Jag viste inte heller att det var Malins namnsdag idag, innan jag kom hem från jobbet och mamma höll på att baka marängtårta och hade köpt mig en chokladplatta som väntade på mig på bordet! Känns lite pinsamt att jag inte äns minns min egen namnsdag, men tur att mammas har lagt detta på minne. Brukar ju dock inte fira namnsdagar på det viset, men kanske för att detta är mina sista veckor hemma innan utbytet så måste varje liten sak firas som för sista gången! 
 
 

Kärlek på fyra hjul

2013-07-20, klockan 20:04:13

Det känns som om det enda jag nuförtiden bloggar om är hur underbar min nya ljusblåa penny board är! Var idag igen ute och rullade med Emmi, och mina kunskaper blir gång för gång bättre! Förutom det har min dag mest gått ut på att chatta, spela lite Pokémon och njuta av min bästa kompis sälskap. Kunde denna dag bli bättre?!
 

Änligen!

2013-07-20, klockan 02:33:34

 
Var idag efter jobbet i Åbo med Mel och shoppa penny boards! Gick först igenom alla sportbutiker vi hittade, men vi var dock inte beredda på att betala <100€ för ett litet brede på fyra hjul. Efter detta gav vi upp på idén om penny boards, och for och äta lite crepes med Nutella istället. Sedan tänkte vi då vi gick förbi Teknik Magasinet, att vi far och kolla på iPhone cases, och Mel med sina bra ögon fick syn på penny boards för 30-40€! Detta var lycka på högsta grad! Mel köpte en svart och jag köpte en ljusblå, och efter att ha tagit bussen hem for vi på den lilla asfalterade vägen utanför vårt hus och övade. Vi var ju naturbegåvningar! Där fick man ivarjefall dagens träning:)

Penny board på hjärnan

2013-07-17, klockan 17:33:53

Har med kompisen Mel funderat en god tid på att skaffa penny boards, men har bara inte hittat varken ekonomi eller tid för att ta bussen till stan. Verkar inte ännu heller vara så lätt att hitta tid då vi båda är så upptagna. Tiden bara glider iväg och snart är det tid för mitt utbyte, så hoppas detta nu blir något! Det vore bara så coolt att kunna något sådant!
 

Fem dagar i Österrike

2013-07-12, klockan 16:26:00

För att jag tjatat om min kommande utbytesresa i evigheter här på bloggen så är det omöjligt att ni skulle ha missat det. Var på en liten sneak-peak i Österrike här en vecka sedan, men inlägget är lite efterblivet på grund av problem med att få fotografierna på datorn.
 Dag1
Vaknade tidigt på morgonen, och med mellanlandning i Helsingfors var vi fem timmar senare på Wiens flyghållplats. Träffade även Billy Talent, för både min och deras resväskor var försenade! Under första dagen var vi med mamma ganska så trötta efter en massa resande, så vi gick lite på gatorna av Wien, käkade lite, och hann även med en tupplur i vårt hotells fantastiskt mjuka sängar.
Dag2
For med tåg till St. Pölten och träffa på mina klasskompisar! Detta var samma dag som deras skola tagit slut, och sommarlovet börjat, så de tog mig till en STOOOOR fest med en massa alkohol och berusade ungdomar. I detta skede vill jag bara säga, att även om det är lagligt att börja dricka och röka i Österrike redan som sexton år gammal, så tänker jag inte göra det under mitt utbytesår! Efter att ha spenderat en lång timme på utefesten tog två av mina vänner, Helene och Benni, mig på en liten tour i St. Pölten. Detta var så roligt! Även om det inte fanns så mycket annat än kyrkor att se på, så hade jag så bra sälskap att det fixade allt! På eftermiddagen var jag tvungen att lämna St. Pölten, för jag skulle ännu idag träffa två mycket viktiga personer inom utbytersbyrån STS. Vår träff gick lite sisådär, det som chockerade dem mest var hur lite tyska jag egentligen kan, och att jag med mina bristande kunskaper hade planerat att flytta till Österrike för ett helt år. Men jag är där för att lära mig!
Dag 3
Inga bilder för denna dag (batterierna på kameran tog slut :s)
Denna dag hade jag väntat med kokande nerver i senaste veckorna, och till och med månaderna. Jag skulle träffa min utbytesfamilj för första gången! Skakade riktit i tåget påväg till Ollersbach! Trots nerverna älskade jag min familj mer än något annat, och de verkade passa just min livsstil. Med en familj på fyra barn, plus att de bor i ett äkta slott (!), kan jag inte annat än vänta på mitt år tillsammans med dem! Idag fick jag prata mycket tyska, och den blev tusen gånger bättre idag! På grund av att barnen inte kunde något annat än tyska, så blev jag ju tvungen att tala tyska för att ha någno chans att kommunicera, och under denna dag blev både mitt ordförråd och uttal såååå mycket bättre!
 Dag 4
Idag hade vi planerat att fara och se på Schönbrunn! Det enda som blev att harma var att inne i Schönbrunn slottet fick man inte fotografera över huvudtaget (även om vissa tuffingar gjorde det). Utomhus fick man dock fotogafera så mycket som minneskortet räckte.
På kvällen for mamma och jag till en nöjespark, där vi for i säkert världens högsta "karusell-ish grej". Även om mamma lät så självsäker och modig på jordytan, så var det något helt annat då vi var uppe i höjden där man såg över hela stan. Haha, hon hade ögonen fast nästan helatiden och skrek av rädsla, medan jag satt och skrattade till henne, och kollade över de vackra vjuerna! Vi var även till en sushirestaurang där man fick äta så mycket man ville (som att detta inte skulle vara tredje gången under denna resa då vi äter sushi), och jag var i himlen!
Dag 5: The last day
Innan vi skulle ge bort vårt rum klockan tolv, så hade vi tid att shoppa lite grann! Jag fyndade så mycket att min budjet på 200 euro blev ganska så på gränsen att fara över, men jag klarade av att stoppa mig själv innan jag var helt pant. Efter att ha shoppat ett dussin timmar for vi tillbaka till hotellet, där vi packade våra veskor och gick ut ur hotelldörrarna för sista gången. Med buss for vi till flygplaten, och mitt på natten var vi tillbaka i hem ljuva hem. 
 

Sommarjobbet mitt

2013-07-08, klockan 21:33:29

Har under senaste veckan haft fullt upp med sommarjobbet som jag skaffat mig i Kårkulla vårdhem. På jobbet är min främsta uppgift att hjälpa till mentalt hadikappade i vardagssysslor, och även hålla sälskap under dessa sommardagar. Dagarna brukar sträcka sig till antingen sex eller tre, så efter det brukar jag alltid vara ganska så trött och utmatad. Även om jobbet tidvis känns tungt, så har jag en av de bästa jobbplaterna i världen. Trivs där bra nog, och än så länge har det inte hänt något som skulle få mig att vilja vara på något annat sommarjobb. Jobbet är kanske int direkt något för alla, men jag trivs bättre än bra!
 

RSS 2.0