En fredag med guldkanter

2013-05-26, klockan 00:00:33

Hade ledigt från skolan igår på fredag, och tänkte ta chansen och äntligen ta chansen att fara på en hurtig liten morgonlänk. Steg dock upp först på förmiddagen, och därmed blev länken lite senare än på morgonen, så kanske borde det kallar endast för "länk", då morgon inte passar.
Efter frukost tog jag, Emmi och Claudia tolvans buss raka vägen till Åbo. Vi hade för oss att både att handla lite kläder och så, och även att konstmuseét i Åbo. Nu tänker ni säkert -Ett konstmusé?! Varför i hela fridens namn skulle en bunt ungdomar vara intresserade av något sådan på en fredag eftermiddag? (detta vet jag för att jag kan läsa tankar) Svaret är så simpelt som att detta är en obligatorisk skoluppgift (man fick välja mellan detta eller att skriva en uppsatts).
Då dessa tre töser steg av bussen i Åbo centrum for vi någon ett par klädaffärer innan vi redan kunde känna våra magar kurra av hunger. Då vi for och äta så kom Annika, som också var på väg till konstmuseét, och åt med oss. Det var sallad och subway som gällde. En måltid senare var vi i full energi och fortsatt shoppa. Vi besökte bland annat Tiger, som är absolut den bästa butiken i välds alltet! Hittade ett par solglasögon med mera.
Konstmuseét var några hundra meter från centrum, så det var inget problem att traska dit. Utanför museét stod en bunt turister som fotograferade gatan, och vi en minut senare var vi en del av denna grupp, då vi upptäckte hur fin denna vju var! Då vi gick in i museét så hade jag en liten bild i huvudet om hudant det skulle vara, för att Rebecca som redan varit där innan berättade, att det var ganska erotiskt rent ut sagt. Det vare kanske ingen favorit, så vi gick smått runt och kollade snabbt igen allt på en tiotal minuter.
Vi for tillbaka och shoppa. Efter någon timme fick vi denna galna idé: project YOLO. I Tiger hade vi sett paket med ett dussin "fake moustasches" som kostade endast 3 euro. Som ni säkert i detta skede kan gissa så köpte vi ett paket och bar dessa resten av dagen. Detta som gjorde detta inte så lätt var att man inte alls fick skratta eller le, för att då föll moustaschen av, så vi måsta ha helt alvarliga miner. Då dessa fyra tjejer gick på gatorna av Åbo, och närmare alla som gick förbi började fnittra, så var det inte det lättaste att hålla sig lugn.
Genom Lidl for vi och satt oss på en bänk vid Aura å som är en å som är mycket vacker och rinner tvärs genom Åbo. Där åt vi glass, drack läsk, åt Pringles och snackade skit och allt och ingenting.
Efter en stund började det bli kallt, och då vi kollade på klockan så märkte vi att klockan redan närmade sig åtta. Otroligt hur snabbt tiden gick!
På bussen var alla helt tysta på grund av att vi var så trötta och utmattade. Varken jag eller Emmi hade planer för kvällen, så varför inte fara på en promenad var efter övernatt till oss? Då vi kom hem konstaterade vi att allt gående och stående tagit död på våra ben, för att våra påminde om överkokta makaroner. Vi hade för oss att kolla en film innan vi lade oss, men för att vi båda höll på att somna under denna film så slutade vi efter kanske en halv timme, och så somnade vi i ett ögonblick.
Var mycket nöjd med denna fredag, allt hade gått så bra, planerat eller inte. Tack sötnosar för denna dag! Hoppas detta någon dag görs om!
För att avsluta detta inlägg publicerar jag en bunt bilder som sockret över allt.
 
 
 
 

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0