Dagens konstverk nästan klart

2013-06-26, klockan 20:34:24

Idag är jag ganska stålt över hur aktiv jag varit! Dagen började med att jag var och bekantade mig till min kommande arbetsplats, var efter jag cyklade ca tio kilometer därifrån hem. Efter detta städade jag hela eftermiddagen (utan att ta i beaktan att jag sovde tre timmar på dagen). Vaknade då mamma kom hem från frissan, och från och med då var det fullt upp med att packa våra kassar, för att imorgon bär det av till Österrike! För att nu på kvällen få tiden spenderad på ett klokt sätt så bestämde jag mig för att rita lite! Bilden är dock inte ännu helt klar, men jag tänkte att detta fick räcka för ikväll. Imorgon klockan sex på morgonen far flyget från Åbo, så jag kommer att vara tvungen fara i säng tidigt ikväll. Har sååå mycket jag borde ännu göra, så nu är det nog dags för mig att avsluta detta inlägg. Får se om jag hittar tiden för att blogga i Österrike, men tidigt eller sent, så lovar jag att jag ska berätta er allt om min resa!
Som sagt: Den är inte klar ännu...

Borta bra men hemma bäst!

2013-06-24, klockan 15:32:21

Kom igårkväll hem från Iniö där jag spenderade min midsommar! I själva verket var jag och mamma på besök hos mammas kompis som äger stugan, som var i behov av lite mer sälskap under dessa fåtal dagar. Vi hade beställt bra väder(som vår rektor skulle säga), och det blev det ju också! Därmed gick mina dagar ut på att fotografer, läsa, sola och hjälpa till med sysslor som att diska och så. Dessutom spenderade jag fleeera timmar på ett litet konstverk som jag kommer att avslöja här på bloggen inom några dagar (den är inte klar sidu ännu).
 

Nytt telefonskal!

2013-06-20, klockan 11:13:36

Sidu! Hade tydligen glömt nämna att jag har skaffat ett nytt telefonskal! Innan vi for till södern skaffade mamma mig en kit med vilken man kan pyssla åt sig ett telefonskal, och under resan satt jag flera timmar och vävde ihop detta. Är nöjd med slutresultatet, och ingen verkar tro på att jag gjort den själv! Nu har jag ett till telefonskal i min samling!
 
 

Picknick i sommarsolen

2013-06-19, klockan 22:03:50

För att senast träffats på skolavslutningen träffades vi med gänget idag! Till vårt lilla och trygga gäng hör då alltså fem töser vid namnen Emmi, Claudia, Linnéa, Wilma och Malin (jag). Via storshoppandet i den lokala mathandeln for vi till Pargas centralpark, som idag var en rätt så lugn och varm plats att hålla picknick. Det kändes så mysigt att sitta i solen och bara småprata och käka, och för en liten stund glömde jag till och med kemiprovet som jag ska ha imorgon. Tiden bara sprang iväg, och då solen började gå ned så började vi packa undan våra grejor. Efter picknicken kom Emmi till oss och vi tog några kort, varav ett verkade duga för Emmi som profilbild på facebook.
 
 
 

Cake challenge ft. Melody

2013-06-16, klockan 20:16:53

Jag och Melody hade idag tagit som uppdrag att baka en kaka! Dock är vi båda den typen av personer som kökssysslorna inte alltid går riktit så lysande för, men detta ska inte hindra oss! Delar denna video här ner under, så ni kan se den helt i lugn och ro om och om och om igen! Mycket förklaringar behös inte, jag tror att videon berätta allt. Här är nu alltså på världspremiär: THE CAKE CHALLENGE
Dock kan jag säga ännu till, att på grund av videons storlek fick vår effort till redigerande bli lite bristande, men en liten regnskur i solskenet skadar ingen!
 

Lady Gaga vill gifta sig med natten, men jag vill gifta mig med Menorca

2013-06-11, klockan 17:40:00

Som ni säkert märkt, så har jag nu inte bloggat på en hel vecka. Som jag i tidigare inlägg berättat, så hade jag och min familj biljetter till Menorca, Spanien, för sommarlovets första vecka. Känns mycket skönt att kunna sätta sig ner och blogga igen, men jag var nog i ett desperat behov av en paus i livet.
Har nu suttit i fleeera timmar och fixat ihop kollage och text till detta inlägg, så hoppas det är värt det och ni gillar detta inläggg. Slutligen, så gör jag ju allt det här för er, kära läsare! Bilderna blev mest centerade på mig nu i detta fall, men orsaken är för att jag är lite osäker om använding av bilder på min bror och mor. Se, läs och njut! *Varning för resefeber!*
Ps. Jag ska låta bilderna tala för sig, och försöka skriva lite mindre. Detta inlägg blir annars också det längsta på länge, så därmed tänker jag inte låta onödliga grejer ta dyrbart utrymme.
 
 
Kollaget för dag ett har lite färre bilder än resten, för att dagen började med packande, följdes av att köra hela vägen från Pargas till Helsingfors, och flyget begav sig mot söder först på kvällen. Flyget räckte fyra timmar, och vi kom fram sent på kvällen, så vi for direkt och sova då vi kom in genom dörren till vårt hotellrum.
 
Då vi vaknat, pigga och glada, for vi på en snabb brunch, var efter jag och mamma for och utforska denna lilla ö. Förståss tog vi en kamera med! Det var varmt och soligt, som man kan se på bilderna. Efter detta for jag med min bror på stranden. Denna dag, samt dag tre, gick mest ut på att sola och bada.
 
Som sagt, ingen händelserik dag idag. På kvällen var vi och åt myyycket god italiensk mat, nam nam! Innan det var jag och skaffade mig en hederlig solbränna.
 
Idag hade vi hyrt en bil, som vi skulle ha i följande tre dagars tid. På denna ö finns över hundra (!) stränder, även om den är endast 700 km² stor. Av dessa är över hälften så svåra att komma fram till, så man kan komma fram till endast med häst, terrängcykel eller till fots. För att unvika turistamén, så begav vi oss till en av dessa svårsökta stränder. Det var faktist värt allt gående i täta skogen, för att det var det vackraste jag någonsin sett (closely followed by Anton Ewald). 
 
Dagens gick ut på att vi var och besökte öns högsta ställe, Monte Toro, som inte var så värst högt för det, men man såg hela ön därifrån. Om jag inte minns fel så var den lite på 300 meter hög. Vi var också in till öns största stad, Ciutadella, och drack en kopp kaffe.
 
På förmiddagen for vi på en naturstig på denna söta lilla ö. Detta var aldeles som hur jag föreställer mig att paradiset är! Sjuttioelvatusen fjärilar i olika färger som virvlar omkring en, och blommor överallt! Inte en enda individ såg vi på denna utfärd, och efter denna dag var minneskortet på kamerorna proppfulla med färggranna bilder från naturstigen. Loved it!
 
Tidigt på morgonen for mamma och jag med taxi till Ciutadella på marknad! Hittade flera saker, stora och små, billiga och inte så billiga. I nästa inlägg introduserar jag mina inköp lite närmare.
 
För att man traditionellt är tvungen att ge bort rummet redan tolv, och vårt flyg idag skulle lämna denna landplätt i Balearerna först sent på kvällen, så for vi med i en resa som Finnmatkat (=Fritidsresor) ordnade. Det var en lycka att vi for med i detta, för allt var så härligt, likaså vädret som vjuerna. Annars skulle vi bara ha suttit och tråkat oss i hotellets reseption.
Sent på kvällen tog vår resa slut på flygfältet, och inom några timmar var vi redan i flygplanet i full fart tillbaka till Finland. Denna natt var bara ett enlände, för att jag var så trött, men ville bara inte få ordentlig sömn i flyget. Vi var framme på Helsinki-Vantaa flygfält halv fyra på natten, och därifrån skulle vi ännu köra hem 170 kilometer mitt på natten. Stackars mamma som körde! Vi kom hem på morgonen, och for direkt och sova. Detta minns jag inte ens så mycket av. Hela nästa dagen var vi båda helt borta och oeffektiva.
Det är en liten tradition som mamma, min bror Oskar och jag har att vi varje år, i början av sommaren, far på resa. 2010 var vi i Gdansk, Polen, 2011 Santorini, Grekland, 2012 London, Stor-Britannien och iår Menorca, Spanien.

The gig

2013-06-01, klockan 23:28:46

Efter att ha klipt gräsmattan traskade jag iväg till Centralparken där giggen  "Schools out" skulle hållas. Mest gick ävenemanget för vår del ut på att sitta på gräset och njuta av både varandras sälskap och den bra musiken. Sammanlagt spenderade dessa fem töser ungefär fyra timmar på stan, och beslöt oss att fara hem på grund av att värmen började försvinna. Huvudsaken är att vi hade roligt, och lyckligt vis lyckades min kamera föreviga vissa korta stunder av denna tid.
 
Tror att ni börjar få nog av mina hopplösa kollage som det verkar att jag sätter i varenda ett inlägg. Tycker bara det går så smidigt att i en bild skrapa ihop alla fina händelser från en hel dag!
 

RSS 2.0