Day 7: What makes you happy

2013-01-31, klockan 21:26:00

Har ofta känt mig lyckligt lottad då jag har så många faktorer i livet som jag kan vara glad över. Ofta är det de små sakerna som är de bästa, och det är sällan man ens tänker på allt sånt, för det känns så självklart.
1. Emmi, du är så bra då du alltid orkar och tål mig med mina torra skämt och konstiga beteende. Du med ditt vackra leende klarar alltid av att ljusa upp mina dagar. Älskar dig min gullebulle bästa vän!
2. Vår humor är nåt så ortoligt bisart, det vet du med Wilma. Våra insiderjokes är legendariska och ingen kan vinna vår secret handshake.
3. Claudia har alltid de rätta orden i de rätta tillfällena, och alltid då man har trubbel så kan man alltid fråga om hennes kloka råd. Jag är himla inspirerad av ditt sätt att hantera situationer, och din inställning om dig själv. 
4. Av mina fyra bästa vänner är min lilla dyslexiska pyssling med sista i denna slumpmässiga ordning. Hon är även känd vid namnet Linnéa, och är den enda som förstår mig med mina handbolls-grejer, och du är så söt med dina saker som du säger och dina överanalyserade problem <3
5. En familj är alltid en familj, och man kan inte jämföra familjer med varann, för sanningen är att ingen familj är en annan lik. Dock är jag otroligt lyckig om att min familj stöder mig vid allt jag gör, och står vid min sida öven i de hårdaste vindarna.
6. Att dansa är nåt som gör mig  glad! Då jag dansar så påminns jag om att det finns något här i den stora världen som jag faktist är bra på. Det är svårt att förklara och beskriva, men så är det, dans är en av mina största passioner.
7. Jag älskar att resa! Vi med familjen far varje sommar utomlands, och det är faktist bland årets högdpunket. 
8. Detta kommer att låta lite kornigt, men min dator och telefon är även glädjefaktorer i mitt liv. Det är så många vänner jag aldrig träffat eller hållit kontakten med om det inte vore för internet.
9. Ni kanske tänkte att det är endast 12-åringar som fangirlar över Jedward och stalkar dem med att följa pojkarna på twitter och kollar konstant youtube-videon på deras intervjuer och egna videon. Jag är dock en sådan stalker, och Jedward gör mig otroligt glad och de ger en hopp med att påminna en om att man är värdefull och vacker, och de ger varende en av sina fans uppmärksamhet. 
Denna lista är fullt slumpmässig, och jag är helt säker på att det finns något jag glömt i all denna brådska.
Som ni säkert märkt så har jag nu haft en några dagars paus på bloggen, på grund av allt det här plugget. Tack kära läsare för att ni dock mitt oaktiva blogande hålligt min statistik uppe! Jaa, er glömde jag ju inte hemmer. Ni gör mig dag för dag mycket glad med era kommentarer, och att ni trovärdigt hänger med på bloggen. Tack!

Day 6: Pet peeves

2013-01-29, klockan 11:13:00

Ännu ett dygn sedan hade jag ingen aning om vad pet peeves är, men efter att ha frågat allt och alla vad det är så fick jag veta att det tydligen är något som irriterar en och får en att bara go asdasdasd. Själv försöker jag alltid mitt bästa att fokusera på de positiva tankarna, men vi kan vell alla erkänna att vi alla blir irriterade på något. Har svårt att hitta på något enskillt irriterings-subjekt som skulle överskrida de andra med din otroliga irritationsförmåga, för att för min del finns de en massa små irriterande saker, och till exempel då man sköljer av en sked och man sätter den under vattnet så att allt vatten strittar på en, eller st;tande reklamer som rullar på helatiden.
Dock en sak har stört mig alltid då man påfaller på sådana: dåliga domare. Till exempel två teckor sedan stötte vårt handbollslag på en mycket otroligt demokratisk domare, som klart och tydligt var på andra lagets sida genom att ge oss onödiga fel som inte ens fanns, och gav alltid en extra chans åt andra laget och ignorerade deras fotfel och övriga misstag. Dock spelade motståndarlaget på hemmaplan, och därmed var domaren också från denna trakt.

Day 5: A song that inspires you

2013-01-27, klockan 19:10:00

Min goda vän Claudia, som även har samma blogg challenge-thing som jag, har även idag skrivit om sin inspolåt. Jag hade redan i förhand haft in mind denna låt på dag fem, men märkte nyss att vi har samma låt. Visst kan det gå lustigt!
Denna sång förklarar sig själv och är så sann, hela refrängen och orden...perfekt! Minns ännu då den spelades i Eurovisionen 2011 i finalen, och jag tänkte att vilken underbar låt jag stött på. 

Owl love you forever

2013-01-27, klockan 12:02:07

Har ni någonsin tänkt på en sak? Ugglor är faktist ganska så asgrymma! De är både söta och eleganta, och de är otroligt vackra! Har inte tidigare läggt så mycket märke till dessa fåglar, men först igår blev jag intresserad av deras karakteriska utseende. Har nu gått igenom bilder med sökresultat owl i snart en hel timme, och är nu sjukt inspirerad...så inspirerad att oartistiska Malin blev intresserad av att rita med temat ugglor. Är inte riktigt ännu klar, men jag kan lova att bilden kommer hit på bloggen då tiden har kommit...

Kaloribomb!

2013-01-26, klockan 20:52:00

Matilda kom idag på besök hit till mitt lilla palats, och eftersom jag idag var på humöret för att baka så blev det dags för lite smet och visp. Eftersom vi båda är älskare av jordnötssmör, och det finns ingen på denna planet som inte skulle gilla choklad, så gjorde vi chocolate-peanutbutter cookies. De blev riktigt goda, bara att det är absolut omöjligt att äta mycket av dessa, för de är mycket mättande, men jag tror att detta är bra för att de är inget hälsosamt. Man kunde riktigt känna hur kilon samlades på baklåren då man åt av dessa.
Dessutom var det roligt hur vi aningen improviserade med receptet då vi inte direkt hade alla ingredienser. Till exempel sade receptet att man skulle behöva havremjölk, som vi inte hade, och inte hade vi havre heller, så varför inte blanda müsli och mjölk, och släva bort müslit, så vi skulle komma så nära sanna havremjölken som möjligt. Efter kort märkte vi dock att detta var ett vegetariskt recept, och att vi inte skulle ha behövt gå igenom allt detta petande, då vi helt bra skulle ha kunna använda oss av vanligt mjölk.
Nu uppstår ju frågan: Borde man inte plugga då det är provvecka? Och har inte Malin (jag då alltså) provvecka? Svaret till båda är ja, men då jag är riktigt på humöret för något, så förstörs dagen om jag inte utför detta, så idag var det bakande som gällde, och vet nu vad? Jag öppnade inte en enda skolbok, och det enda jag läst är ett dussin bloggar och recept till dessa cookies.
 

Day 4: My parents

2013-01-26, klockan 20:34:00

I förra inlägget (Day 3: My first love) berättade jag om min grymma mamma, men min pappa vet ni inte så mycket om tror jag. Har faktist otroligt få bilder på pappa och mamma tillsammans, för de skillde sig då jag var i lågstadie-ålder. De är dock otroligt bra vänner, så ni ska inte tro att mina föräldrar är osams eller liknande.
Min pappa bor kanske fem kilometer från oss, och jobbar 24/7. Det enda jag träffar honom är på handbollsträningar och matcher, för han är vår handbollstränare. Vi träffas även på kalas och sånt, men det är så sällan så.
Dock vi träffas sällan med min pappa så är han ändå en mycket trevlig typ. Det var ju han som lärde mig simma, och det är han som är mannen som lovade att inte släppa då jag skulle lära mig cykla. Vi har delat så många minnen...
Även om han har sina brister, så är han ändå min perfekta operfekta far.
Jag tror att min pappa inte så gärna skulle vilja ha sitt ansikte och pryda min blogg, så detta inlägg får bli bildlöst.
 
 

Day 3: Your first love

2013-01-25, klockan 18:14:00

Den första jag såg och mitt livs första kärlek: min mamma. Då alla "vanliga människor" troligen skulle skriva på denna punkt om någon söt gosse de träffade på tredje klassen, så tänkte jag välja något grymmare, alltså min mamma. Då min pappa och bror flyttat hemifrån så bor vi för oss själva här hemma i vårt stora hus, så hon är pretty much min viktigaste famijemedlem. Okej, man kan ju inte sätta släkten i någon ordning från bäst till sämst, men för att vi de senaste åren bott tillsammas, så är hon den som står mig närmast. 
Tycker att det känns så hemskt att jag efter sommaren lämnar mamma ensam hit i Finland, då jag för ett års tid ska till Österrike. Dock har mamma sagt att det är trevligt med lite ledig vuxentid, men jag kommer att sakna mamma nåt så otroligt mycket.

Utbyte till Österrike

2013-01-24, klockan 22:03:04

Sitter här framför datorn omringad av papper gällande mitt utbyte till Österrike. Just nu är mitt största problem att hitta en bra bild på mig som man täcks publicera, och som dessutom kommer att vara den första bilden min kommande familj kommer att se på mig. Dessa uppgifter borde vara inne inom kort, och jag har nog skrivit ungefär en tiondel av grejerna, men ännu är några kluriga punkter ogjorda. Detta bildproblem stör mig för tillfället mest, för jag brukar vanligen vara den som står bakom kameran, och inte framför, så therefore finns det inga bilder på mig (som inte är egopics). Funderade att vi med Emmi (eventhesunsetsinparadise.blogg.se) skulle här någon dag kunna fara ut och fotografera varann, inte endast för min utbytesbild, men även om Emmi kanske är intresserad av en ny profilbild till facebook. Först måste jag ju dock fråga Emmi, för detta var bara en liten tankte som jag skapade i mitt lilla huvud idag på eftermiddagen. Får lov att fråga om hennes åsikt imorgon på fredag!
 
 

Day 2: Nicknames

2013-01-24, klockan 15:46:00

Då jag föddes ville min far att jag skulle heta My, men det namnet gillade inte min mamma, så jag fick heta Malin (My fick bli mitt mellannamn). Min pappa har dock alltid kallat mig Malin-My, och personligen föredrar jag Malin-My över bara Malin. Det är personligare, speciellt då det finns så många vid namnet Malin dessa dagar. I den virtuella världen gillar jag att kalla mig Malin-My, och har för ett tag sedan funderat på att byta mitt namn till Malin-My.
Jag har både svenska och finska relationer, och mina finska släktingar och de närmaste finska vännerna gillar att kalla mig Malle. Vissa kallar mig även vid namnet Quasi/Quasimono, dock inte fullt seriöst. Historien bakom detta namn är lång, och kind of en insider-joke.

Day 1: Introduce

2013-01-23, klockan 22:18:00

Recent picture of yourself, 15 interesting fact about myself
(nog för att jag några inlägg sedan berättade tio grejer om mig själv, men nog kan jag säkert skrapa ihop 15 grejer till)
Detta är en snabb bild jag tog på mig själv här om dagen, som jag dessutom inte tagit tiden att redigera. Nog för att det finns bättre bilder på mig också, men detta är den färskaste bilden på mig. 
1) Jag heter Malin My Magdalena Lindblom. 2) Jag är född 7.10.1996. 3) Jag har en bror som heter Oskar. 4) På fritiden gillar jag att dansa samtidadans och balett, spela handboll, sticka och fotografera. 5) Min favoritfärg är ljuslila. 6) Min favoritförfattare är Nicholas Sparks 7) Jag har alltid varit singel 8) Jag har den vildaste fantasin som finns 9) Som sagt berättade jag största delen om mig själv några inlägg sedan så jag kommer inte riktit på något att tillägga hit. 10) Jag heter malin_my på intagram om någon är intresserad att följa mig :). 11) Jag har ett konstigt obehag för att äta smörgås/semla 12) Jag hade tandställning i lågstadie 13) Mitt bmi är 20 14) Mina ögon byter färg beronde på ljuset 15) Är alldeles för trött för att hitta på en 15. fakta om mig :P
 

 
 
 
 

Blogg challenge

2013-01-22, klockan 22:23:00

Eftersom jag så ofta har samma problem att jag inte kommer på något att blogga om så tänkte jag att jag skulle utföra en så kallad blogg challenge. Från och med imorgon ska jag varje dag blogga om ett ämne, det ämnet som bilden vill att jag ska introducera och diskutera om. Kom dock just på att provveckan börjar på fredag, så det kan va att jag i något skede hoppar över någon dag, men ska ändå utföra alla punkter i bloggchallengen. Målet med detta är då alltså att varje dag ha något att blogga om, och förhoppningsvis lär ni er känna mig aningen bättre.
.

Kickboxing

2013-01-21, klockan 16:17:06

Kom en stund sedan hem efter att vi med tillvals-gymnastiken prövat på sporten vid namnet kickboxing. Jag personligen har alltid varit intresserad av marshal arts, även om jag inte är så värst ervaren. Jag gillar då man kan använda både huvudet och kroppen ihop, och inte endast till exempel löpa. Därmed sysslar jag också med både handboll och dans, för man är ju tvungen att tänka lite.
Vår tillvars-gymastik är ett litet undantag från de andra gymnastikkurserna. Denna kurs har vi som "tema" att göra sånt vi annars inte skulle göra. Vår första gymnastiklektion for till att komma upp med förslag på vad vi skulle vilja göra under denna kurs, och responsen var allt från paintball till bergsklättring, och i forstättningen, enda till sommarlovet, kommer varje måndag bjuda på en ny upplevelse i form av gymnastik. Nästa vecka är det dock provvecka, och då kommer jag troligen på måndag mellan två och fyra sitta och plugga på fysik, men veckan efter det ska vi och "laserfajtas", eller vad man nu kan kalla det.
Denna dag blir det ingen bild, tyvärr. Datorn vill inte sammarbeta med mig, så även om jag hur mycket ville lägga en bild med i detta inlägg så är det tyvärr inte möjligt. I nästa inlägg får ni sen en ny bild!

10 saker ni kanske inte viste om mig

2013-01-19, klockan 12:13:28

♥ Efter sommarlovet 2013 ska jag som utbyteselev till Österrike
♥ Jag älskar att dansa
♥ Mest av allt i hela världen är ja rädd för att mista någon som står mig nära
♥ Jag har spelat handboll hela mitt liv
♥ Jag älskar mango
♥ Jag gillar att sticka
♥ Mina favorit tv:program är Modern Family, Adventure Time, Survivors, Amazing Race och Solsidan
♥ Jag är en Eurovisions-nörd
♥ Lyssnar hels på Jedward, Chisu, The Wombats och Loreen
♥ Jag bor i Finlands skärgård
 

Frågestund?

2013-01-16, klockan 14:59:15

Började här under dagens lopp fundera om det vore något att hålla en frågestund. Dock vet jag inte ännu riktit hur det fungerar, eller om folket intresserat om sånt. Har på sistone sitt att flera håller på med sånt men frågestunder, så varför skulle inte jag bara go with the flow. 
Är inte idag alls på skrivhumör idag, och förståss är det just idag skulle vi  göra skriftlig bokrecension i modersmål. Mitt ordförråd var alldeles blankt och det kändes som att dessa två timmar var som högst två minuter. Förren jag märkte någon var över hälften av klassen klar, och där satt jag och försökte fundera då huvudet stod stilla och och var i full gång samtidigt. Jag blev klar just på sista sekunden, och efter detta hade jag den mest lättade känslan som  existerar. Därmed att jag har som sagt en dålig skrivdag idag så blir dagens blogginlägg också lite segt. Hoppas detta går över snart, för att provveckan är på kommande och innan dess har vi periodens sista förhör på kommande.

Slöa söndag

2013-01-13, klockan 18:12:25

Idag blev lilla fotografiska jag intresserad av att fotografera något lite mer artisktiskt. Kom på denna lilla idé någon dag sedan, men hade inte tidigare hittat tiden och orket för detta. Det jag alltså gjort är att jag droppat blått och rött karamellfärg i vatten. Prövade även detta med vanligt vattenfärg, men för att färgerna blev så bleka så föredrog jag att byta vattnet och testa med katamellfärg. Är själv nog helt nöjd med bilden, enda nackdelen med bilden är kanske  bara det att jag kunde ha satsat mera på redigerandet. 
Annars har min söndag varit troligt slapp, dock inte tråkig. För första gången på länge fick jag stiga upp på morgonen utan någon väcking, och sovde ända till halv två på förmiddagen! *schysst!*
Jag vet att jag borde plugga hälsokunsak, finska och hälsokuskap, men vill bara inte hitta krafter för det. Hade dessutom planerat att jag skulle ägna denna dag till studerande, men dit for den planen. Kanske borde jag egentligen ta mig själv i nacken och skärpa mig. De kommande 2 timmarna ska jag jobba på min finska-presentation, punkt!

Jag linkar en panda!

2013-01-12, klockan 22:28:19

Känner mig aningen desperat då jag spenderar min lördag-kväll ensam hemma vid datorn. Borde inför nästa vecka läsa på både finska och modersmål, men jag har en speciell tendens att i situtationer som nu, då man har en massa gerjer att göra, så försöker man bara skuffa framåt problemet. Jaa, jag vet, detta är inte en bra vana, men så är det nu bara. Har tänkt att jga imorgondagen sen skulle läsa lite.
Tänkte att jag skulle lyxa till vardagen lite med en ansiktsmask såhär om kvällen. Det ser faktist ganska gustigt ut då man är helt vit i anisktet och liknar helt på en panda. Dock är ju pandor otroligt söta, men jag är bara klumpig. Men någon likhet finns det vell?
Börjar här så småningom bli lite gäspig ch hängig, så jag finderar på att fara mot sängen med en runda genom duschen först. Har hela eftermiddagen kämpat med att sätta en ny header på denna blogg, och jag måste säga att jag inte skulle ha kommit någon vart utan min goda vän Claudia (http://melodymoonchild.blogg.se). Hon gjorde egentligen allting, jag bara försökte hänga med vad som var på gång.
 

Färsk handbollsvinst

2013-01-12, klockan 18:14:10

Inte ens en kvart sedan steg jag in genom ytterdörren men en massa tunga kassar. På en lördagmorgon är det bara fel att stiga upp klockan sju för att hinna till bussen som far jämnt åtta. Efter en några timmars bussresa genom Finlands skog och åkrar kom vi fram till Karis där matchen skulle spelas. Var innantill lite nervös, så som alltid. Jag är en person som stressar och är nervös varje minsta grej. Ivarjefall så spelades matchen bra med slutställningen 9-27. Själv gjorde jag ett halft dussin mål med 100% in. Själv är jag helt nöjd, fast detta är mitt vanliga ungefärliga målantal. Skulle i dagens inlägg lägga med en bild där jag spelar handboll, men då det finns abolut noll sånadänan bilder som man skulle kunna ta seriöst så är jag tvungen att ändra på planerna och lägga till denna lilla bild från början av veckan istället. 
Idag fyller vårt handbollslags målvakt och samtidigt min långvariga släkning sjutton år! Känner mig som en hemsk människa för att jag glömt presenten hos mommo/moffa och därför kommer hon att få den senare. Detta kommer vi dock att återkomma till senare för jag ska nämligen posta hit bild på presenten (efter att jag gett den till henne förståss). Grattis Linnéa, du ditt lamm! Ni kan hitta hennes blogg om ni far in på enchantedbywords.blogg.se.
Ha en underbar lördag mina goda läsare och hoppas ni har det bra!
 

Min gullebulle är tillbaka

2013-01-11, klockan 11:08:00

Efter att nu varit tjugotvå hela dagar utan min allra bästa vän var det en lättnad att äntligen få krama om henne och kunna prata med henne. Förståss pratade vi i telefon några minuter då hon var utomlands, men det är liksom inte samma sak. Jag hade så längtat efter det ljuva skrattet du har, och det vackra leendet som du redan är van att höra komplimanger för. 
Om ett tag ska jag ju själv som utbyteselev till Österrike, och jag undrar hur jag kommer att klara av den tid utan dig. Du är min bästa vän, och kommer alltid förbli det, hoppas du vet det. Ingen österrikisk liten tös kan någonsin ersätta dig, för du är seriöst det bästa jag någonsin haft. Har jag någonsin haft en bättre vän än du? Nej, faktist inte. Kan man ha en bättre vän en du? Nej, det är jag säker att man inte kan ha.
Som vi vet är jag ingen särskilld poet, men jag skrev nu hit vad jag har aktuellt på hjärtat. Är så glad att du är tillbaka käraste!
Ni kan hitta hennes blogg vid adressen http://eventhesunsetsinparadise.blogg.se/
 

Längtar...

2013-01-09, klockan 17:17:29

Vet du känslan då man bara ligger och solar vid sidan om en polen med en läsk i handen? Eller kanske känslan då man shoppat så mycket att det värker i föttrena? Detta är vanliga situtationer då man är på semesterresa, och just nu längtar otroligt mycket efter att resa utomlands. Vart som helst, destionationen har ingen skillnad, men jag vill bara fara, fly vardagen. 
Jag vet att jag efter sommarlovet kommer att fara till Österrike som utbytesselev, men jag skulle vija fara på på närtiderna någonstans. Det hjälper inte heller saken att det känns som alla andra skulle helatiden resa någonstans. Pappa, mamma, Emmi, Paulina, Mette, Isabella...listan är lång.
Vi med familjen (mamma, Oskar och jag) har som vana att varje sommar resa någonstans (2010: Gdansk, Polen, 2011: Santorini, Grekland, 2012: London, Stor-Britannien), och detta ska vi göra även i år. Vi diskuterade här om dagen vart vi skulle fara, och som resultat blev det södra Italien. Detta är mycket spännande, för jag har aldrig varit till Italien, och det är ett ställe dit jag absolut vill fara ännu under min livstid. Dock är ju detta först på sommarlovet...
Gdansk, Polen 2010
 
Santorini, Grekland 2011
London, Stor-Britannien, 2012
 

Första skoldagen

2013-01-07, klockan 22:26:00

Kändes lite trögt att stiga upp vid sex-sju tiden då man under de senaste veckorna njutit av sovmornar då man stiger upp då solen är påväg nedåt och det fedan är förmiddag. Dessutom hjälpte inte det alls att skoldagen var från åtta till fyra, och skolmaten liknade något som inte ens jag fick ner för strupen. Tur att vi hade ganska trevliga timmar i varje fall, historia och hälsokunskap som exempel.
Detta är den första dagen av min så kallade "diet", och det är två saker som jag konstaterat: 1. Hade årets första handbollsträning idag och jag kom fram till att jag inte borde ha ätit så mycket julchoklad, och 2. Jag är usel när det gäller att göra smoothies. Grejen är den att jag tänkte att det bara är att slänga lite frukter och mjölk i en mixer och göra detta till ne god och hälsosam smoothie. Som kanske vissa som läste min tidigare blogg vet, jag älskar jordnötssmör. Något som jag tidigare kommit fram till genom lite experimentering är att äppel är en god vän vid sidan av jordnötssmör, men för någon orsaks skull smakade inte denna smoothie riktigt något mer än bara mjölk. Sedan gjorde jag ett stort misstag genom att tillägga hallonsylt i denna "sörja" som inte liknar alls som smoothie. Det liknade en färggrann sörja. Dessutom smakade det kontigt och eftersmaken var mycket speciell så bestämde mig för att bara äta hälften. Okej, det var den trevliga lilla berättelsen om min "smoothie".
Dessutom har min goda vän Claudia här någon kväll sedan förklarat mig hemligheten bakom hur man gör gifs. Nu skall mina kunskaper komma till test då jag ska försöka ladda mer min fina lilla gif här på bloggen. Gjorde den riktigt snabbt men hoppas ni inte bestaffar mig för detta. Föresten! Ni måste fara och hälsa på på Claudias fina blogg! Den är kanske lite annorlunda än min, men fin är den i varje fall. Puss på dej sötnos <3
http://melodymoonchild.blogg.se/

Hejdå julgran!

2013-01-06, klockan 19:52:40

På morgonen sade vi adjö till julgranen och förde den ut på gården. Saknar den redan lite faktist. Nu ser det så tomt och dystert ut utan den. En annan sak som är dyster är att skolan börjar imorgon. Vart tog julhelgen väger? Den hann ju inte ens börja innan den tog slut. Tur att nästa lovet är riktigt bakom hörnet, sex veckor kvar till sportlovet. Innan dess är det dock en handfull handbollsmatcher och en hel provvecka att överkomma.
Imorgon då skolan börjar så skall jag också ta tag om min hälsa för som jag några inlägg sedan berättat så har jag frossat kolhydrater och kalorier under julhelgen, och detta måste nå någon gräns. Gillar inte att direkt använda ordet "diet", för man får en så fel bild av det. Av ordet "diet" börjar man (eller jag i alla fall) tänka på en kvinna i trettioårs-åldern som vill gå ner i vikt och därmed skall börja äta endast sallad och plåga sig själv med att fara och springa om eftermiddagarna. Min diet där emot innebär att jag skär ner på choklad och bakelser och föredrar något hälsosammare tilltugg. Dessutom i och med att skolan börjar så börjar också träningarna, så därifrån får jag min motion. En hälsosam livsstil med andra ord.

Trassel med telefonen

2013-01-05, klockan 22:51:57

Under senaste tiderna har jag avvikit från det vaniga konceptet som lyder: Jag skriver inlägg på denna blogg varje-varannan dag, men till detta har jag faktist en bra orsak. Jo, grejen är den att jag inte vill skriva "sämre" inlägg på denna blogg, som till exempel att skriva om hur jag städat rummet eller hur jag läst på hälsokunskapsförhör. Allså, då jag skriver så vill jag faktist skriva om något aktuellt (eller minde aktuellt) som är värt att nämna. En annan grej är att jag just för en stund nämnde vad jag gjort idag (heh). Efter att ha slappat de senaste veckorna då det varit julhelg så kändes det faktist ganska tungt att göra något praktist. Är faktist ganska stolt över mig själv, inte endast för att jag nu har ett städat rum och för att jag fått min telefon att fungera igen (!), utan för att jag äntligen fick mitt utbytes-brev (som ska till den kommande familjen) klart. 
Okej, grejen med telefonen är ganska pinsam, men jag är klar att dela detta med världen. Som telefon använder jag en iPhone 4s som jag fick som julklapp lite över ett år sedan. För telefonens säkerthets skull har jag en kod på den för att kunna använda den (passcode, inte pin-code), men på torsdag-kväll tänkte jag att jag byter den för att så många vet min kod. Jag tänkte igenom detta och tänkte att jag skulle byta koden till 0710 (som min födelsedag: sjunde oktober), och lyckades ändra koden. Kände mig mycket lurig då, men då jag slutligen skulle slippa in på telefonen så slapp jag inte in. Jag blev då rädd och panikslagen. Jag kom inte in på min telefon. Jag var ensam hemma och hade ingen aning vad jag skulle göra. Senare på kvällen kom mamma hem, då hon hade varit i Israel en vecka. Dock jag var glad att hon var hemma igen efter en vecka så var jag otroligt ledsen på grund av telefonen. Tur att Google kunde ändå hjälpa mig, men det fanns en nackdel: Allt på telefonen kommer att raderas. Detta var mycket tråkigt för att jag har alla skolans dead-lines och en massa träningstider i kalendern och över tvåtusen bilder. Detta kunde inte hjälpas. Om jag ville ha min telefon tillbaka var jag tvungen att ta denna risk. Efter en lång tids väntande och laddande fick jag min telefon tillbaka. Jag tror att jag faktist lärde mig en läxa för livet, som jag inte kommer att glömma. Jag hoppas därmed att ni där ute som läser detta inte heller gör detta misstag, för det är inte roligt!
 

Stickat

2013-01-03, klockan 14:03:00

Okej, under en vecka har jag nu sammanlagt varit tre gånger och shoppat (!). För er är detta kanske inte nåt kontigt, men för en för en liten varelse som jag som tar bussen till stan men tanke att shoppa kanske var tredje månad är detta nåt extremt. Som jag i tidigare inlägg berättat så är jag ingen shopping-fantast, men igår hittade jag äntligen något. Inget mycket och inget speciellt dock, men ett mörkblått stickat linne och ett par leggings.
Efter att nu en vecka av boende i stan hos mommo&moffa kom jag idag hem. Efter julhelgens frossande och knappa muskelträning har jag nu tänkt att då skolan börjar 7.1 så börjar också en liten så kallad diet, som innebär hälsosam mat och kondition. Av tidigare erfarenhet vet jag att mina dieter oftast slutar med resultat av att ge upp lite för lätt. Dock kommer inte sommarmagen av sig själv, så nu börjar det!

RSS 2.0