En sista dag i Wien

2014-06-25, klockan 22:27:00

Var idag troligen för sista gången innan jag flyger till Finland i Wien! Jag var med Lils och Sophie, för att Lilli behövde födelsedagspresent för Alix och Sophie behövde skor till ett bröllop hon kommer besöka inom kort. Jag bestämde mig för att helt enkelt hänga med, mest för att de frågade mig dagen innan om jag ville följa med, men även för att jag ännu innan söndag ville se Wien. Hade dock inte planerat på att köpa något för att jag redan har så fullt i kappsäcken. Lite smått köpte jag dock för att jag kunde inte motstå, och detta inlägg, mina kära små, är ägnat till dessa inköp!
Hittade en corner shop på tågstationen vid Westbahnhof, och där fyndade vi för hela slanten. Dock kom jag ikväll hem med mager plånbok för att jag lånat så mycket pengar åt Lilli!
Två år sedan var jag i London och blev bekant med Reese's peanut butter cups och Hershey's. Har dock inte hittat nåndera i Österrike och bara i utvalda butiker i Finland. Denna lycka är obeskrivbar! 
Har sett några kompisar med Wonka godis, men hade själv inte hittat det i vanliga Hofer/Spar/Billa. De hade tyvärr inga Willy Wonka's chocolatebars, men jag tyckte dessa såg roliga ut!
Hittade även en konkurens till Reese's peanut butter cups! Prövade en idag kväll, och tycker att den enda lilla olikheten mellan dessa är att Nestle är fyrkantiga och jordnötssmöret har även crunch i sig. Dock är Reese's det gamla och bekanta, och jag vill inte säga att den ena vore bättre än den andra.
Baksidan av Wonka Rainbow Nerds
Efter att vi i "fördjupad engelska" i skolan nu i alla fall 3 månader pratat om Roald Dahl (inkluderat att vi skrivit en faktabok om honom, läst hans berättelser, kollat filmer av honom, lyssnat på hörböcker, läste biografier om honom etc.), skulle man säkert tänka sig att jag fått tillräckligt av honom i detta skede redan. Över hälften av klassen blir galna av att ens höra hans namn! Min barndom blev dock inte förstörd och Roald Dahl kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta!
 

Vänner kan man inte ha för kära

2014-06-11, klockan 18:41:08

Ville i ett snabbt inlägg meddela hur rar min kompis Dini var! Några månader sedan pratade jag med henne om att jag aldrig kunde ha för många påsar och väskor, och hon sade att hon är rätt så smidig på symaskinen och kunde göra mig en penal eller liknande! Hade helt glömt bort detta tills idag - för att hon hade sytt mig en liten grön sminkpåse som är den fluffigaste sötaste lilla väskan jag nu äger! Lyste upp min dag!
Tummen upp och tio av tio åt Dini och hennes sminkpåse! Jag vet att ni alla nu är avundsjuka *I can feel jealousy running through your veins*

Ich bin sooo stolz auf mich!

2014-06-09, klockan 20:48:10

Under några månaders tid har jag hängt med i en tyskakurs för att nu pränta grammatiken och förbättra mitt tyska ordförråd! Hittills har den varit mycket givande! Om ett par veckor har vi ett stort sista test, vilket jag redan nu stressar över! Inför detta stora test gjorde vi förra onsdagen ett gammalt "stora test" från några år bakåt. Detta test innehöll läsförståelse, hörförståelse, grammatiktest, "German in use", essä och en pratdel. Efter dessa halft dussin timmar av aktivt funderande, tänkande och koncentration fick vi veta våra resultat. Jag var ganska säker över mitt prov, för att jag var ganska säker över största delen av frågorna (förutom grammatiken....*förbannade tyska grammatiken*).
Jag fick en "Sehr gut" med 172/180 poäng, och tydligen även det bästa resultatet i klassen. Vilken confidence boost i min tyska! Inte för att detta är det stora officiella provet ännu, och detta var mest för oss själva, så är jag fast hur stolt över mig själv! 
Hemma belönade jag mig själv med att skypea mamma och sedan for ut och springa! En mycket perfekt dag!
~ På bilder står poängen 99/105 för att detta var resultatet av provets första del! Låt er inte bli förvirrade. ~
 

Igelkotts-älskare!

2014-06-09, klockan 19:58:51

Sedan några dagar har jag haft den största ivern för igenkottar! Har på min tumblr reposta endast bilder på dem och efter att jag läst om att man kan ha en som husdjur även i Finland har jag klagat åt min mamma om att skaffa en. Att äga sig en igekott som tramppar för sig själv hemma skulle vara hur mysigt som helst!
Även om sommarlovet börjat i Finland redan en vecka sedan får vi i Österrike njuta av skola ännu en månad! Det är inte det mest lockande i denna hetta dock. Det är dagligen kring 30 celciusgrader, och jag tror jag smälter snart. Dessutom är jag ju inte alls i skicket för att använda shorts, toppar, bikini etc. Om 20 dagar är jag i Finland och jobbar allt detta av mig!
~ Vår kisse är oftast inte på humöret för kramar och pajande, men detta är en bild från en av de få gångerna han låtit mig nära. Visst är han söt! ~
 

RSS 2.0