Häftig början på veckoslutet! WOAH!

2014-03-22, klockan 16:45:31

Är inte ens halvvägs igenom veckoslutet ännu och det har varit något fantastiskt redan!
Efter skolan på fredag for vi med Lili och Dini till Wien för att köpa Lili en longboard, och vi hade som plan att äta något och cruisa omkring; Dini på sin egna longboard, jag på min penny board och Lili på sin nya bräda. Dock var jag så slarvig att jag lyckades glömma min penny board hemma, vilket var astråkit.
För att ta er bakåt i tiden så köpte jag min penny board förra sommaren med Claudia, men för att de ÄKTA penny boards kostade < 100 €, så köpte vi från Media Markt (eller någon mindra elektronikbutik dit vi for av orsaken att kolla på iPhone-skal då vi hade gett upp hoppet om att hitta penny boards för mindre än en hundralapp) fake boards för ungefär 30 € eller så. Vi viste ju nog att de inte skulle vara så bra som de äkta dyra, men det fick duga. Efter denna dag cruisade vi med Claudia varje dag tills jag for på utbyte.
Nåhh, då jag var i Blue Tomato med Dini och Lili och såg alla dessa fina boards, så började det lite smått klia mellan fingrarna att nu en gång för alla skaffa sig en bräda som man faktist kan styra och som rullar längre än en meter. Detta måste jag dock diskuter med min mamma, och efter en stunds aktivt funderande och grublade, så kunde jag inte motstå en penny board som jag redan fallit för. Mamma var lite tveksam, men lät mig köpa denna. Tack mamma! Älskar dig!
Så cruisade vi en stund vid floden Donau och i inre staden, vilket var så tufft och häftigt och jag skulle göra det om vilken dag som helst. On top of that så var vädret varmt, men endå inte för varmt, så där passligt vårväder som alla älskar. Parkerna var fulla med folk på picknick fredagen till ära, var tredje hade en glass i handen, alla Wiens gamla byggnader, skinande solen, jag var i himmlen!
Då solen började gå ner så tog vi tåget till Sankt Pölten, och där sade vi hejdå till Lili, och så tog Dini och jag tåget mot Herzogenburg för att jag skulle till henne på sleepover! Spännande med första sleepovern under utbytet, och jag hade dessutom aldrig sett Dinis hem tidigare.
Vi kollade med andra övat på österrikiska versionen av "Tanssii tähtien kanssa/Let's dance" medan vi kollade youtube videon och åt smörgås. Dessutom pratade vi så mycket att man kunde känna av det nästa dag i halsen. Det var så kul att vara tillsammans, och jag fick samtidigt lära känna hennes familj. De hade dessutom fem kissekatter som gillade uppmärksamhet, och jag fick riktit värsta kissefebern och vill ha en egen nu.
På morgonen efter frukost var jag tvungen att börja packa mina grejor och Dinis mamma körde mig hem. Mina hostföräldrar hade sagt att jag borde vara hemma runt tio, för att vi skulle på middag. Maria-Annas (min hostsysters) födelsedag var 10.3, men vi skulle på födelsedagsmiddag lite i efterskott. Hon studerar grekiska i skolan för tredje (?) året nu, så det passade bra med grekisk mat i inre staden i Sankt Pölten. Dessutom hade Maria-Annas pojkvän som bor i Tyskland kommit på veckoslutsbesök födelsedagen till ära, och det var en trevlig middag på tio personer (japp, det är en stor familj som vi har). 
Glassäsongen till ära så for vi och åt frozen yogurt, och det var enligt mitt minne min första någonsin! Woah, tur att yogurtbaren är på Rathausplatz så jag kan ju fara dit varje dag efter skolan, för att med jordgubbar och hallonsås var det underbart. Kunde äta sådant dagarna långa.
Nu är jag hemma och bloggar och lyssnar på min favoritmusik, och livet ler med mungiporna upp till öronen! Imorgon blir det dock läxor och pluggande, men det är imorgondagens bekymmer.
 


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0